top of page

Kirjailija

Kirjoitan aikuisten lukuromaaneja sekä blogia luovuudesta. Kirjoittamisen kipinä on syttynyt nuorena hyvien äidinkielen opettajien kannustuksella ja syventynyt luovan kirjoittamisen ja dramaturgian opinnoissa. Luovuus on yksi kirjojeni teemoista.

Tilkkuterapiaa 2022

"Kevyt muttei pinnallinen" (lukija)

"Syvällisiä oivalluksia." (lukija)

Riina tulee avomiehensä hylkäämäksi ja hänen elintasonsa ja elintapansa romahtavat. Hän menee kansalaisopiston tilkkutyökurssille. Tilkkutäkin ohella hän ompelee särkyneen sydämensä eheämmäksi. Kirja elämänmuutoksesta ja luovuuden löytämisestä.

Kirjan voi ostaa täältä: Tilkkuterapiaa.

Juttelin kesällä 2021 äänitetyssä

Kertojan ääni -podcastissa

Tilkkuterapiaa -kirjan editointiprosessista sekä yleisesti luovan projektin päätökseen viemisestä.

Kuuntele podcast tästä

Takakansipodcastissa olin vieraana syyskuussa 2023. Keskustelimme Marko Suomen kanssa luovuuden esteistä ja ominaislaadusta. Kuuntele podcast tästä.

Kirjan kansi Terhi Ekebom

Aloitin kirjan tavoitteellisen kirjoittamisen kesän 2017 lopussa. Olin tuona kesänä tehnyt tilkkutöitä luovalla otteella ja päätin että tilkut olivat oikea lähtökohta kirjoittamiseen. Halusin kuvata konkreettista käsillä tekemistä. Antti Hyry kirjoitti uunin muuraamisesta, minä halusin kuvata ompelemista.  Aluksi työnimi käsikirjoitukselle oli Tilkkutaivas, jossain vaiheessa työnimeksi tuli Pala palalta. Tuolla nimellä myös lähetin käsikirjoituksen Kariston kilpailuun vuoden 2020 alussa. "Elämää 20-luvulla" kirjoituskilpailuun tulleista teksteistä poimittiin kustannettavaksi voittajan lisäksi kaksi muutakin käsikirjoitusta, joista toinen oli minun. Kustantaja pyysi ehdotuksia  kirjan nimeksi. yksi oli Tilkkuterapiaa aloittelijoille. Jälkimmäinen sana jätettiin pois. 

kierrätyshäät_kokokansi.jpg

Kirjan kansi Päivi Puustinen

Syksyllä 2020 olin puurtanut Tilkkuterapiaa -käsikirjoituksen kanssa väsyksiin asti. Olin lisännyt ja poistanut tekstiä edestakaisin. Kävin kirjoittamisen mestarikurssilla ja pyysin  palautetta eri tahoilta. Lukijat kannustivat mutta kustantamoista tuli hylkäyskirjeitä. En tiennyt mitä minun pitäisi tehdä ensimmäiselle pitkälle tekstilleni, joten aloin kirjoittaa seuraavaa. Olin lukenut tämän ohjeen jostain kirjoitusoppaasta: kannattaa vain kirjoittaa. Vaikka jotain uutta. Uuden materiaalin tekeminen tuntui virkistävältä. Kävelin syksyisiä katuja ja kuvittelin Riinan elämään uusia käänteitä. Joidenkin viikkojen päästä sain sähköpostia kustantajalta ja Tilkkuterapiaa sai kustannussopimuksen. 

Kierrätyshäät 2023 

Elämänmakuinen viihderomaani: häitä, eroja, huumoria ja suudelmia!

Kahdessa vuodessa Riina on saanut kierrätyssisustusbisneksensä lentoon. Nyt hänen eteensä on polvistunut kosintaan smaragditakkinen mies, mutta jokin mättää. Riina ei innostu hääsuunnittelusta, eikä mikään morsiuspuku tunnu oikealta.

Myös Riinan ihastus tilkkutyökurssilta menee naimisiin, ja Riinan järkytykseksi sulhanen suutelee häntä omissa häissään. Sisustuskohteessa puolestaan kävelee vastaan keskustelua kaipaava eksä. Kuunnellako nyt sydäntä, järkeä vai haluja? Mitä lähtee kierrätykseen, jos koko elämä käydään läpi?

 

Kirjaa voi tilata täältä Kierrätyshäät.

bottom of page